Lukijat

torstai 24. heinäkuuta 2014

Pientä paniikinpoikasta porkkanakakusta

Tässä päivä mennyt etsiessä aivan ihanan porkkanakakun reseptiä, jolla olen pommin varmasti saanut aikaiseksi suussa sulavia porkkanakakkuja. Ei tässä juuri kiire tule, kun tänään vielä pitää neljä pellillistä kakkua leipasta ystävän 70-vuotissynttäreille viikonlopuksi. Vastaisen varalle tallennan tuon reseptin nyt tänne blogiin, jotta on sit aina täältä löydettävissä, jos paperiohjeeni taas menee hukan teille.


Porkkanapiirakka

Alkuperäinen ohje: Kotikokki/Damitix

Raaka-aineet

Pohja:
1-3 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
n. 4 dl sokeria
225 g voisulaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl suolaa
n. 300 g porkkanaraastetta

Päällinen:
200 g maustamatonta tuorejuustoa tai sulatejuustoa
250 g tomusokeria
100 g pehmeää voita
3 tl vaniljasokeria
päälle mantelirouhetta

Ohjeet:

Pohja:
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää voisula, kuivat aineet ja porkkanaraaste - sekoita.
3. Paista 200 asteisessa uunissa n. 25 min (uunipellillinen).

Päällinen:
1. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, pehmeä voi ja vaniljasokeri
2. Levitä jäähtyneen pohjan päälle.
3. Ripsuttele päälle mantelirouhetta.
4. Anna jähmettyä kylmässä.

Parhaimmillaan seuraavana ja sitä seuraavina päivinä..




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahduttaa aina saada viestiä.
Thank You for commenting! It always makes me happy to receive a note.